Cari Kat Sini :)

Thursday, November 10, 2016

Giveaway Shade Dough by Hanis Zalikha


Assalamualaikum & Hai..

Firstly, jom korg sume JOIN Giveaway nie nak? =) Sbb pada pendapat saya menarik sgt GA contest kali nie yg di anjurkan oleh Blog RRAI . Sbb apa sy kata menarik?? Bukan sbb HADIAHNYA saja tauuu menarik tapi kita jgk bole baca & share random kindness yg pernah kita buat atau lalui..Sy yg malas nk join GA contest nie pun bole tertarik hee \o/

KLIK PADA BANNER UTK JOIN!

MY RANDOM KINDNESS

Dunno how to start...but here is the story...................

Pada siapa yg follow & baca blog nie mmg tau saya pernah tinggal sebumbung dgn mertua. Mmg di akui waktu2 tu adalah waktu2 yg quite menyedihkan utk saya & anak yg baru lahir duduk jauh ngn suami.. Tapi saya mmg berazam, wlu mcm mana pun kena kuat semangat. Maybe ada hikmah yg besar duduk dgn mertua. Allah nak dekatkan hubungan saya ngn mertua agaknya. Maybe org lain xdpt pun peluang tu (borak sama2, makan sama2, masak sama2..etc.2). So sy positif kan diri. Dah alang2 duduk ngn mertua tu meh la kita sama2 buat berbuat baik kepada mereka;')

Perjalanan dari rumah mertua ke tempat keje sy mmg la jauh lagi2 nk kena mengharungi jem yg amat di KL sana tu. Rumah mak mertua di Sungai Buloh, Selangor & tempat keje sy plak mmg di pusat bandar KL, di jalan Tun Razak yg super the JEM T,T. Hangpa bole bygkan x betapa jauhnye ulang alik g keje sana. Subuh klua rumah, Dkt maghrib sampai rumah. So, wlupun letih yg teramat ulang alik keje, tapi setiap kali balik sy akan pegi intai kat dapur tgok klu2 ada barang2 mak mertua sy beli utk makan dinner. Klu ada, cepat2 sy sinsing lengan baju, settle kan sume bahan2 tu (siang ikan, siang ayam, basuh kuali & periuk, masak air, masak nasi, etc.2). Klu ada sampah kat dapur, sy cepat2 pegi buang dlm tong sampah besar kat luar. Kdg2,klu tersampai awal kat rumah dr keje, sy capai btg paip & penyapu tlg mak mertua basuh & sapu laman..Wlupun terkejar2 dgn masa (nk handle baby & handle diri sendiri yg super letih) tetapi kepuasan hati dpt tgok mak mertua senyum & rehat tu yg penting. Kdg2 rasa kasihan tgok dorg penat keje balik rumah masak utk kami2 nie sume:') MEKASEH MAK! Mak mertua yg sgt baik yg xpernah berkira.

Kdg2, klu saya rasa ada barang dapur yg dah nk abis, sy cepat2 belikan dulu sume tu, Top up yg mana patut sblm mertua sy belikan. Sgt happy bila dpt buat sume tu boleh nmpk kesenangan hati dorg bila tgok ada org take care pasal benda2 mcm tu:')

Hari tu masa last day saya nk pindah duduk sama dgn husband, mak mertua sebak! Sy lagi la sebak! Tapi dlm diam2 sy belikan hadiah utk mak mertua sy (surprise la konon) hihihi...Sy beli 1 set TUPPERWARE yg kat dlm set tu klu xsilap ada 12 container tupperware dlm pelbagai size. Mau x happy mak mertua sy tu hihihih....Klu nak tau, mak mertua sy mmg pengumpul Tupperware. klu bukan tupperware, CORELLE yg dia kumpul:P 

So pada siapa2 yg ada mertua (ayah or mak mertua), sy nk pesan jom la kita berbuat baik pd dorg selagi dorg ada. Anggap lah dorg tu mcm mak ayah kita. Disebabkan dorg la kita dpt kahwin dgn anak mereka (suami) yg baik! hihihihihi...Semoga Allah panjangkan umur mereka, murahkan rezeki & bahagia selalu. Doa ini untuk mama abah sy jgk:')

I LOVE THEM <3

Sekian...

Yours Truly,
Mummy Yana





1 comment:

  1. mummy yana,
    saya dulu pun duduk dgn mertua.

    from:
    http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

    ReplyDelete